Välkommen till frilufts- och konferensgården Rösjön!

Rösjögården ligger invid sjön Rösjön, mitt i naturen, men ändå bara en kvarts bilresa från city. Förutom kurs och konferensverksamhet finns här rika möjligheter till friluftsliv och rekreation. På tomten finns fasta eldplatser för grillning, egen bollplan och egen badplats med flytbrygga. På och invid tomten finns friluftsstigar, och fiske är tillåtet i sjön. Rösjön används idag till en mängd aktiviteter. Under hela året arrangeras såväl kurser och konferenser som sommarläger och fester på Rösjön. Många förhyrare är trogna stamgäster som återkommer från år till år. Våra återkommande hyresgäster är skolklasser, föreningar och kulturgrupper.
Rösjön består av en storstuga med en större konferenslokal samt ett grupprum. Konferenssalen kan möbleras för grupper upp till 50 personer och grupprummet rymmer grupper upp till 16 personer. I konferenssalen finsn tillgng till blädderblock, whiteboard och overheadprojektor. I grupprummet finns whiteboard. Längs ena väggen i grupprummet finns tre stycken våningssängar. I storstugan finns två vattentoaletter och fyra duschar, i storstugan finns också möjlighet till övernattning i upp till tio extrasängar. Förutom storstugan finns tre småstugor.
Stuga 1 är en enklare stuga med en hall, och två sovrum med vardera 4 bäddar.
Stuga 2, "Folkhemmet", här finns ett badrum, kök och enklare konferensutrustning. I stugan finns sex sovplatser. Här finns även ett mötesbord för sex personer. Folkhemmet kan hyras separat och passar då utmärkt för den lilla gruppen, konferenssällskapet eller för sommarvistelser. Den kan också hyras i paket tillsammans med övriga stugor.
Stuga 3 är vår senast renoverade stuga. Denna stuga är lik stuga 2 med 6 bäddar, badrum och enklare kök. Dessvärre finns ingen kamin eller möjlighet för mötessittningar.