Rösjöns vänner är riktiga vänner!

Sedan starten den 5 juni 1937 har många generationer spenderat sommarhalvåren på Rösjön. Många är fortfarande besökare på Rösjön. I och med att Rösjön är i ständigt behov av upprustning bildades under våren 2000 Rösjöns vänner. För 200 kronor om året ger vännerna gården möjlighet att renoveras och underhållas. Dessutom bjuds vännerna in till en årlig vårstädning med efterföljande fest. Rösjövännen har självklart chans till förmånligare priser. Kontakta oss och bli Rösjövän du med!

Låt vänskapen förbli evig!

2007 fyllde Ungdomens sommarhemförening hela 70 år! Det firades på några olika sätt. Bland annat så hade vi öppet hus den 6 juni på gården, på självaste födelsedagen. Födelsedagspresenten bestod i en ny bergvärmepump, den gamla oljepannan är numera ett minne blott. Dessutom färdigställdes renoveringen utav den nedre salen som nu inrymmer både grupprum och sovplatser för 6 personer.

Delar utav upprustningsarbetet står Rösjöns vänner för, vilket föreningen är evigt tacksamma för. Rösjöns vänner är viktiga för föreningen, med er hjälp så kan vi rusta gården för framtiden. Fler vänner ger oss bättre möjlighet för utveckling och förbättringar.

/Stefan Hansson
Ordförande, Ungdomens Sommarhemförening

”…så sker det med förhoppningen att föreningen även i fortsättningen skall erhålla allt det ekonomiska och solidariska stöd som vi alla äro mäktiga att giva den, till fromma för huvudstadens ungdomsrörelse.”

Slutord, Ungdomens sommarhemförenings avgående styrelse 1939.